Uitgaande Links

In dit artikel bespreek ik alles wat te maken heeft met het plaatsen van uitgaande links op een website. Ik bespreek het aantal per pagina, of dit impact heeft op de SEO en op welke manier dit impact heeft op de SEO. Maar als eerst.. Wat zijn uitgaande links?

Uitgaande links zijn links die worden geplaatst op jouw website naar andere websites. Vaak wijzen deze links naar bijvoorbeeld de bronnen waar de content vandaan is gehaald. Ook is het mogelijk om een link te plaatsen naar een website waar additionele informatie over een onderwerp kan worden gevonden.

Er wordt in de SEO onderscheidt gemaakt tussen interne en externe (uitgaande) links. Het grootste verschil is dat interne links binnen een website blijven. Externe links wijzen naar andere websites (dus niet jouw website maar wel vanaf jouw website).

Impact op SEO
Maar hebben uitgaande links (en de relevantie en kwaliteit hiervan) impact op de SEO van een website? Een onderzoek vanuit MOZ, dat is uitgevoerd in 2011 heeft aangetoond dat externe links een positieve impact op de SEO hebben. Maar hoe komt dit?

De gedachtegang vanuit Google is dat je hiermee laat zien het beste met de bezoeker voor te hebben. In plaats van een bezoeker alleen op je eigen website te laten biedt je hem of haar meer aan. Je laat aan Google zien dat de prioriteit van jouw website het informeren van de bezoeker is.

Google is, zoals je wellicht wel weet, een zoekmachine. Sterker nog: Het is een zoekmachine die de gebruiker hiervan voorrang geeft. Dus niet de makers van content of de makers van websites. Wanneer je als website eigenaar aan Google laat zien dat je “opofferingen” maakt om de bezoeker beter te kunnen informeren, kun je hiervoor worden beloond.

Hoe kan dit het beste worden ingevuld?
Wat voor links moet je dan plaatsen? En naar welke websites? Het plaatsen van de juiste uitgaande links moet doordacht worden gedaan. Op deze manier kun je hier het maximale uit halen.
1. De link moet wijzen naar een relevante en sterke website binnen de branche. Hierdoor weet Google zeker dat je naar informatie linkt die van goede komaf is.
2. De website waar je naar wilt wijzen moet zelf een goede SEO hebben.
3. Probeer niet te vaak te linken naar websites die niet relevant zijn voor de bezoeker en waar deze naar op zoek is.

Probeer bovenstaande best practices aan te houden om het maximale uit je uitgaande links te houden. Vermijdt het gebruiken van uitgaande links niet.

Heb je een vraag, stel ‘m gerust!

 

Laat je gegevens achter

Naam(Vereist)