Meta Titel

De meta titel, ook wel de title tag genoemd, van een pagina is het stukje tekst dat in de zoekresultaten pagina terecht komt. Dit is de titel van de “snippet” tekst op de zoekresultaten pagina. De zoekmachines (zoals Google) maken dit stukje tekst blauw om het meer op te laten vallen. Hierdoor wordt de meta titel dan ook het belangrijkste stukje tekst dat in de zoekresultaten wordt getoond.

Op de afbeelding kun je zien hoe mijn meta titel wordt getoond. Zoals te zien is, is dit stukje tekst het meest opvallende aan mijn gehele snippet in de zoekresultaten. Het is niet algemeen bekend dat deze meta titel door iedereen zelf kan worden ingevuld. Dit zou ik, zeker voor de belangrijkste pagina’s van een website, voor iedereen aanraden. Wanneer je de meta titel niet zelf invult wordt dit automatisch vanuit Google gedaan. Dit kan ervoor zorgen dat een verkeerde title tag wordt ingevuld die niet is geoptimaliseerd.

Impact op de SEO
Wanneer dit gebeurt heeft dit geen directe invloed op de SEO van een website. Wel heeft het een invloed op het aantal mensen dat hierop klikt. En het aantal mensen die op je title tag klikken heeft dan weer wel invloed op de SEO. Google meet welk percentage van de zoekers op jouw resultaat klikt. Wanneer dit percentage hoger is dan je concurrenten zal dit een positief effect hebben op je SEO. En, uiteraard, wanneer dit percentage lager is zal dit een negatief effect met zich meedragen.

Criteria voor een goede meta titel
Er wordt door SEO specialisten veel gediscussieerd over de lengte van een goede title tag. Er is tot dusver geen harde regel over de lengte van de meta titel. Dit komt mede doordat Google niet meet in aantal karakters. De reden hiervoor is dat ieder karakter weer langer of korter is.
In 2016 was het aantal tekens dat een title tag kon bevatten ongeveer 56. Dit is sinds die tijd aardig verandert. Namelijk naar meer dan 65 (65-70 om precies te zijn). Wanneer je dit aantal aanhoudt zal je in 99% van de gevallen goed zitten. Wanneer je de lengte over gaat wordt de meta titel afgekapt door Google. Hiernaast een voorbeeldafbeelding hiervan. Dit staat minder mooi dan wanneer dit niet gebeurt.
Probeer dus wel de grens van de lengte op te zoeken maar hier niet overheen te gaan.

Naast een goede lengte is het laten opvallen van de meta titel ook belangrijk. Het belangrijkste doel hiervan is immers het verleiden van zoekers in het hierop klikken. Zelf raad ik aan om de belangrijkste woorden van een meta titel met een hoofdletter te schrijven. Hierdoor worden de positieve eigenschappen van jouw bedrijf benadrukt. Wanneer deze positieve elementen opvallen zullen de zoekers sneller geneigd zijn hierop te klikken.

Heb je een vraag, stel ‘m gerust!

 

Laat je gegevens achter

Naam(Vereist)