H1 Tag

De H1 tag is in feite de titel van een pagina en verteld de bezoeker en zoekmachine waar deze over gaat. In de basis is de H1 tag het grootste stukje tekst dat op een pagina staat en staat vaak bovenaan de pagina. De H1 tag wordt ook wel de H1 titel van een pagina genoemd.
De zoekmachines die de website analyseren nemen de H1 tag mee in de analyse om te bepalen waar de pagina over gaat. Ik zou in de meeste gevallen aanraden om de H1 tag naar het voornaamste zoekwoord te vernoemen waarop de website wilt worden gevonden. Dit maakt ook dat de H1 tag een enorme impact heeft op de vindbaarheid van een pagina. Wanneer de H1 tag niet is vernoemd naar het zoekwoord waarop de pagina wilt worden gevonden kan Google in de war raken.

Dubbele H1 tags
Ook wanneer verschillende pagina’s dezelfde H1 tag bevatten (ja, dit komt nog steeds voor) raakt Google in de war. Hierdoor weet Google vaak niet welke pagina voor het zoekwoord moet ranken en maakt daardoor zelf de keuze. Deze keuze is uiteraard lang niet altijd de juiste keuze waardoor de verkeerde pagina ranked voor het verkeerde zoekwoord.

Hoe vaak komt de H1 tag voor?
De H1 tag komt in principe maar één keer per pagina voor. Wanneer de H1 op een pagina vaker zou voorkomen zou Google niet kunnen weten waar deze over gaat. Doordat de H1 tag maar één keer voorkomt op de pagina moet je ervoor zorgen dat deze het belangrijkste zoekwoord bevat.

Waar moet je op letten bij het maken van een H1 tag?
Bij het opstellen van een H1 tag is het belangrijk dat het voornaamste zoekwoord hierin wordt geplaatst. Bekijk waar de desbetreffende pagina van de website over gaat en vat dit samen in één of twee woorden. Wanneer je gebruikmaakt van het CMS wordpress kun je de H1 tag simpel in een tekstveld invoeren. Dan zal het content management systeem deze automatisch naar het juiste formaat “omtoveren”.

Heb je een vraag, stel ‘m gerust!

 

Laat je gegevens achter

Naam(Vereist)