Zoeken
Sluit dit zoekvak.

User Intent

User intent is niet de letterlijke zoekopdracht van een gebruiker van Google. Het is de intentie van de zoekopdracht: Wat bedoelde de gebruiker met zijn of haar zoekopdracht. Dit is anno 2020 een groot onderdeel van SEO.

Één van deze redenen is dat Google, wanneer de zoekmachine denkt dat iemand iets anders bedoeld dan de letterlijke zoekopdracht, ook de resultaten hiervoor laat zien. Jij moet dus met jouw pagina optimaliseren voor het gene wat de zoeker bedoelt, niet voor wat deze intypt.

In de eerste jaren kon Google dit niet. Het algoritme van Google was niet ontwikkeld genoeg om erachter te komen wat de zoekers intentie was. Nu wordt Google met de dag slimmer en sneller. Hierdoor kan er steeds beter worden ontdekt wat er wordt bedoeld met een zoekopdracht.

Rekening houden met user intent
Het rekening houden met de user intent moet al in de beginfase van het SEO traject beginnen. Bij het uitvoeren van een zoekwoordonderzoek bijvoorbeeld. Tijdens dit onderzoek worden de zoekwoorden bepaald waarop de website wilt worden gevonden. Bij het bepalen van deze zoekwoorden moet de marketeer rekening houden met de bedoeling van een bepaalde zoekopdracht. De marketeer kan niet altijd de letterlijke betekenis van een opdracht aannemen en gebruiken.

De makkelijkste manier om hier rekening mee te houden is door de zoekopdracht zelf in Google te voeren. Hierdoor kun je gelijk zien wat Google denkt dat je bedoelt met een bepaalde zoekopdracht. Bekijk de eerste 5 resultaten van de zoekopdracht in kwestie. Bepaal voor jezelf of jouw landingspagina een vergelijkbaar onderwerp bevat. Als jouw landingspagina hetzelfde onderwerp gaat bevatten kun je deze koppelen aan dit zoekwoord. Daarnaast moet je jezelf afvragen of de content op jouw pagina de content in de top 5 kan overtreffen in kwaliteit. Wanneer je dit hebt gedaan kun je de zoekopdracht aan de juiste landingspagina koppelen.

Heb je een vraag, stel ‘m gerust!

 

Laat je gegevens achter

Naam(Vereist)