Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Featured snippets

Anno 2019 zijn featured snippets niet meer weg te denken uit de zoekresultatenpagina. Over de loop der jaren is Google altijd bezig geweest met het toevoegen van featured snippets van allerlei formaten. Dit is dan ook de reden dat ik hier een artikel over schrijf. Wanneer een bedrijf correct kan inspelen op de featured snippets kan dit bedrijf hier enorm veel profijt uithalen, naast de normale zoekresultaten.

Featured snippets zijn stukken onroerend goed op de zoekresultatenpagina buiten de organische en Adwords resultaten. Ze zijn bedoeld om de gebruiker zo snel mogelijk een antwoord op een vraag te kunnen geven. Vaak wordt dit antwoord gegeven zonder dat de gebruiker hoeft door te klikken naar de website. Vaak worden featured snippets getoond op zoekopdrachten die beginnen met “wat is”. Dit is voor Google een duidelijk indicatie dat de gebruiker op zoek is naar informatie over een bepaald onderwerp.

Google neemt dan automatisch een stukje tekst van de meest relevante website over. Dit stukje tekst wordt getoond aan de gebruiker waardoor deze niet meer door hoeft te klikken naar een website. De featured snippet wordt veelal onder de Adwords resultaten maar boven de organische resultaten getoond. Hierdoor wordt het zelfs nog belangrijker om hier te worden getoond. Wanneer je alleen in de organische resultaten wordt getoond moet de gebruiker ver naar beneden scrollen om je website te vinden. Als SEO specialist probeer ik hier altijd rekening mee te houden.

Welke Featured snippets zijn er?

Er zijn veel verschillende featured snippets beschikbaar. Hieronder ga ik verder in op een aantal hiervan.

Tekst Snippets

Tekst snippets zijn stukjes tekst die Google automatisch van een website overneemt. Dit wordt gedaan om zo snel mogelijk de vraag van een gebruiker te beantwoorden.

Video Snippets

Video snippets worden getoond wanneer Google de indicatie krijgt dat een gebruiker op zoek is naar een video. In dit geval denkt Google dat een video je vraag sneller beantwoordt dan een stuk tekst.

Lijst Snippets

Met een lijst snippet wordt een lijst met bijvoorbeeld de beste atleten ooit getoond.

Tabel Snippets

Met een tabel snippet wordt er in de vorm van een tabel de informatie getoond.

Heb je een vraag, stel ‘m gerust!

 

Laat je gegevens achter

Naam(Vereist)